Nuk ka asnjë dyshim se gazetarët kanë një rol kyç në shoqërinë tonë, kontributi dhe puna e tyre është shumë e rëndësishme edhe në funksionimin sa më efikas dhe transparent të institucioneve shtetërore.

Por, gjatë transparencës tonë, gjatë përballjes së përditshme me gazetarë për çështjet për të cilat jemi edhe kompetent mund të ndodhin edhe keqkuptime në situata të ndryshme.

I kësaj natyre ishte edhe rasti i djeshëm me gazetaren Katerina Kapkovska, të cilës i kërkoj falje personalisht në rast se e kam ofenduar pa ndonjë qëllim të caktuar.

Bashkëpunimi me çdo gazetarë do të vazhdojë edhe në të ardhmen duke patur respektin më të madh për ta.

Sa i përket televizionit Telma, kam respekt të madh për gazetarët e tyre profesionistë, por nuk do të lejojmë të biem nën presionin e kompanisë Makpetrol, e cila po përpiqet të ruaj monopolin në treg në dëm të qytetarëve përmes konfliktit të interesit.

Ndryshe, krenohemi që tregu i gazit natyror në vend u liberalizua, vendim ky që është në interes të ekonomisë dhe qytetarëve, gjë që fatkeqësisht nuk është bërë që nga pavarësia e vendit.