E pabesueshme por e vërtetë njeriu i cili në çdo veprim politik then dhe shkel me dy këmbë statusin e partisë sot ka folur për thyerje statutare nga Ali Ahmeti. Mexhiti I cili nën llogën e BDI-së flet kundër figurave eminent e të partisë e mbi të gjitha kundër kryetarit Ali Ahmeti sot I ka bërë përshtypje emërimi i koordinatorit të Çairit që sipas tij i pari i kësaj partie me këtë veprim ka thyer statutin e Bashkimit Demokratik Për Integrim. A thua vallë pse Mexhiti nuk e precizon se cilën rregull statutare e ka thyer kryetari Ahmeti?

Nēnkryetari i BDI-së, lzet Mexhiti ka komentuar pas vendimit të kryetarit Ali Ahmeti për emerimin e Bujar Osmanit si koordinator te BDI-sé pèr Çair, pērcjell TV21. Në një pěrgjigje pěr TV21, Mexhiti tha se ky vendim ēshtė jostatutar, sepse nuk ka kaluar nè organet e partisë.

‘Mirë është zotëri Ahmetin ta pyesni pěr kēto diferencime politike dhe tendencés për heshtjen e mendimit ndryshe! Sepse, ky është edhe një vendim jostatutar, qē nuk ka kaluar nè organet partiake”, tha Mexhiti per TV21.