Zëdhënësi i Kremlinit, Dmitry Peskov deklaroi se  Rusia nuk ka asnjë lidhje me projektligjin e agjentëve të huaj në Gjeorgji, që ka shkaktuar protesta në vend.

“Kremlini nuk ka frymëzuar asgjë dhe nuk ka absolutisht asnjë lidhje me këtë”, theksoi ai, shkruan Tass.

Peskov u shpreh se Shtetet e Bashkuara ishin pioniere për sa i përket ligjeve të tilla.

“Nëse e kuptojmë saktë, një nga versionet e projektligjit [gjeorgjian] ishte në të vërtetë shumë i ngjashëm me ligjin e SHBA për këtë çështje. Versioni i dytë nuk i ngjante aq shumë ligjit amerikan dhe ishte shumë më i butë. Megjithatë, sigurisht që ne nuk kemi asgjë. të bëjë me ndonjë prej tyre”, tha Peskov.

Ai shtoi se trazirat në Gjeorgji ishin shkak për shqetësim.

“Në fund të fundit është vendi ynë fqinj dhe megjithëse në fakt nuk i mbajmë marrëdhëniet me Gjeorgjinë, sigurisht që jemi të shqetësuar për situatën atje. Është padyshim e rëndësishme për ne që të ketë qetësi përgjatë kufijve tanë, vuri në dukje ai.