Një e moshuar 82-vjeçe është hokejistja më e vjetër në botë, sipas Librit të Rekordeve Botërore “Guinness”. Linda Sinrod, nga Lorton, Va, ishte një patinatore përpara se të merresh me hokej në moshën 35-vjeçare, kur një shoqe e pyeti nëse donte të provonte këtë sport gjatë një vizite në një pellg të ngrirë.

Sinrod i pëlqente aq shumë hokejit sa u bë anëtare themeluese e ekipit të parë të hokejit të grave në zonën e Uashingtonit. Ajo luajti për 10 vjet dhe më pas u largua nga ekipi për më shumë se një dekadë përpara se të rilidhej me ish-shokët e saj të skuadrës.

Shokët e skuadrës së Sinrodit i kërkuan asaj të largohej nga “Uildcats” në moshën 75-vjeçare, sepse ajo nuk donte të hiqte dorë nga hokej, kështu që filloi të luante në një ligë për femra që do të zgjidhte ekipe dy herë në vit.