Ushtria ukrainase pretendoi se forcat ruse ishin tërhequr nga qyteti Nova Kakhovka, i vendosur në rajonin Kherson të Ukrainës jugore, në bregun e kundërt të lumit Dnieper.

Një përfaqësues i forcave pushtuese, megjithatë, e mohoi këtë informacion. “Unë deklaroj zyrtarisht se i gjithë personeli ushtarak rus në Nova Kakhovka, si dhe në vende të tjera në bregun e majtë të Dnieper, mbeten në postet e tyre”, shkroi Vladimir Saldo në Telegram.

Më herët, Ministria e Mbrojtjes e Ukrainës njoftoi se të mërkurën, më 22 mars, “të gjitha njësitë e ushtrisë pushtuese të dislokuara në Nova Kakhovka, në rajonin Kherson, u larguan nga qyteti.”

Ministria nuk specifikoi nëse ushtarët ukrainas hynë në komunitet. Por ai pretendoi se gjatë largimit të tyre rusët vodhën nga shtëpitë pajisje, sende me vlerë, rroba dhe celularë.

Nova Kahofka kishte 45.000 banorë para luftës. Ndodhet në verilindje të Khersonit, qyteti është gjithashtu afër digës hidroelektrike Kahofka, e cila u pushtua nga rusët në fillim të luftës në fund të shkurtit 2022.