La Liga ka vepruar në përputhje me vendimin gjyqësor dhe Gavi nuk shfaqet më në faqen e saj si lojtar në ekipin e parë të Barcelonës.

Gjykata Tregtare e Ciudad Condal hodhi poshtë, të martën e kaluar, ankesën e rishikimit të paraqitur nga klubi i Barcelonës, sepse ishte paraqitur jashtë afatit. Kështu, ajo ratifikoi vendimin e marrë nga gjykata më 25 mars, i cili përcaktonte se futbollisti duhej të rikuperonte dosjen e të rinjve. Në faqen e Organizatës Kombëtare të Sporteve, Gavi nuk figuron më në skuadrën e Barcelonës së Çavit. As në seksionin e mesfushorëve dhe as në atë të sulmit (ku ka luajtur në ndeshjet e fundit).

Megjithatë, vendimi nuk ndikon në pjesëmarrjen e Gavit në skuadrën e Çavit pasi ai është një lojtar i padiskutueshëm në formacionin titullar. Por, kjo thuhet se është një goditje si për lojtarin ashtu edhe për klubin, i cili tashmë po punon për të apeluar vendimin e fundit të gjykatës.

Nga zyrat janë gjithashtu të sigurt se kjo situatë nuk do të ndikojë as në vazhdimësinë e lojtarit në “Camp Nou”.