18 automjete kanë mbërritur sot në vend, sipas një burimi të sigurisë.

Gjermania u zotua të dërgonte tanket e betejës në janar pas negociatave të gjata midis partnerëve të NATO-s.

Përveç 18 tankeve kryesore të betejës, 40 automjete luftarake të këmbësorisë gjermane Marder dhe dy automjete të blinduara rikuperimi kishin arritur gjithashtu në Ukrainë, tha burimi.

Ushtria gjermane trajnoi ekuipazhet e tankeve ukrainase, si dhe trupat e caktuar për të operuar automjetet Marder për disa javë në terrenet e stërvitjes në Muenster dhe Bergen në Gjermaninë veriore.

Së bashku me automjetet gjermane, në Ukrainë arritën edhe tre tanke Leopard të dhuruara nga Portugalia.