Votuesit në Finlandë shkojnë sot në kutitë e votimit për zgjedhjet parlamentare, me sondazhet që tregojnë se tre partitë më të mëdha janë ngushtësisht të barabarta.

Partia konservatore Aleanca Kombëtare, e udhëhequr nga ish-ministri i financave Petri Orpo, dukej se kishte një garë të lehtë përpara procesit zgjedhor, por sondazhet e fundit tregojnë se ajo është pak përpara partisë finlandeze të ekstremit të djathtë të Riika Pura dhe Social Demokratëve të Marin.

Rezultatet e para të bazuara në votat e hedhura paraprakisht pritet të dihen menjëherë pas mbylljes së qendrave të votimit, ndërsa rezultatet paraprake përfundimtare do të jenë të disponueshme rreth mesnatës.

Sanna Marin, 37 vjeçe, ka qenë kryeministrja e Finlandës që nga fundi i vitit 2019, duke udhëhequr një koalicion të qendrës së majtë prej pesë partish. Kandidati i partisë që del i pari tradicionalisht merr rolin e kryeministrit në Finlandë, ky rregull i pashkruar është ndjekur pa përjashtim që nga viti 1987, me kusht që të mund të sigurojnë një shumicë në parlament./abcnews.al