Presidenti Bajram Begaj ka dekretuar Vlora Hysenin si drejtuesen e re të Shërbimit Informativ Shtetëror.

Vlora Hyseni është që kryeministri Edi Rama i propozoi më herët Presidentit Begaj për emërimin si drejtore të Shërbimit Informativ Kombëtar dhe që solli një valë reagimesh.

Ndërkohë Vlora Hyseni më herët është shkarkuar nga Presidentja e Kosovës, Vjosa Osmani dhe kryeministri Albin Kurti nga pozita e zëvendësdrejtores së Agjencisë së Kosovës së Inteligjencës.