Të paktën 501 fëmijë janë vrarë që nga fillimi i luftës në Ukrainë në shkurt të vitit 2022, tha UNICEF.

Drejtoresha ekzekutive e bamirësisë së OKB-së për fëmijë, Catherine Russell, tha se ky ishte “vetëm numri i verifikuar nga OKB”.

“Shifra reale ka të ngjarë të jetë shumë më i lartë dhe numri i familjeve të prekura është i paimagjinueshëm”.

Zonja Russell tha se ishte “një tjetër moment historik tragjik për fëmijët dhe familjet e Ukrainës”.