Të paktën 537 persona u vranë nga forcat iraniane të sigurisë gjatë një goditjeje të dhunshme ndaj protestave për vdekjen e 22-vjeçares Mahsa Amini, tha organizata joqeveritare Iran Human Rights (IHR).

Në raportin e saj të mëparshëm, IHR foli për 488 protestues të vdekur.

Raporti i ri, që shënon 200 ditë prej vdekjes së Mahsa Amini, përfshin prova të reja dhe krejtësisht kontradiktore të vdekjeve të protestuesve, pretendon OJQ-ja me bazë në Norvegji.