Papa Françesku në festën e madhe të Pashkës Katolike, ka dhënë një mesazh për njerëzit duke e përshkruar si ditën më të rëndësishme dhe më të bukur në histori. Në mesazhin e tij Papa u është drejtuar rusëve duke iu kërkuar që të kërkojnë të vërtetën lidhur me pushtimin që shteti i tyre ka nisur ndaj Ukrainës.

Ai po ashtu bëri thirrje për dialog mes izraelitëve dhe palestinezëve pas dhunës së fundit. Papa Françesku mbajti meshën në sheshin e Shën Pjetrit të Vatikanit para 100.000 besimtarëve, disa ditë pasi u hospitalizua për shkak të problemeve shëndetësore.

“Përkrahni të prekurit nga tërmeti i dhunshëm në Turqi dhe në vetë Sirinë. Ne lutemi për ata që kanë humbur familjen dhe miqtë dhe kanë mbetur të pastrehë: le të marrin ngushëllim nga Zoti dhe ndihmë nga familja e kombeve. Le të nxitojmë të rritemi në rrugën e besimit të ndërsjellë: besimin midis njerëzve, midis popujve dhe kombeve. Le të habitemi nga shpallja e lumtur e Pashkëve, nga drita që ndriçon errësirën dhe errësira në të cilat bota gjendet shumë shpesh e mbështjellë. Le të nxitojmë të kapërcejmë konfliktet dhe ndarjet dhe të hapim zemrat tona për ata që kanë më shumë nevojë . Le të nxitojmë të ecim në shtigjet e paqes dhe vëllazërisë. Mendoni para së gjithash për Ukrainën. Ndihmoni popullin e dashur ukrainas në udhëtimin e tyre drejt paqes dhe hidhni dritën e Pashkëve mbi popullin rus .

Ngushëlloni të plagosurit dhe ata që kanë humbur të dashurit në luftë dhe lërini të burgosurit të kthehen të sigurt në familjet e tyre. Hapni zemrat e gjithë komunitetit ndërkombëtar për të punuar për t’i dhënë fund kësaj lufte dhe të gjitha konflikteve që po përgjakin botën”,  tha ai.

Ndër të tjera në mesazhin e tij për Pashkët, papa Françesku vlerëson shenjat konkrete të shpresës që na arrijnë nga shumë vende, duke filluar nga ato që ofrojnë ndihmë dhe mikpritje për ata që ikin nga lufta dhe varfëria./abcnews.al