Katër dhoma të vogla, një palestër dhe shumë rërë të kuqe është habitati i ri i Marsit i simuluar nga NASA, ku vullnetarët do të jetojnë për një vit për të testuar se si do të jetë jeta për misionet e ardhshme në planetin fqinj.

Objekti, i krijuar për tre eksperimente të planifikuara të kërkimit të shëndetit dhe performancës së ekuipazhit (CHAPEA), ndodhet në qendrën masive të kërkimit të agjencisë amerikane të hapësirës në Hjuston, Teksas.

Katër vullnetarët do të fillojnë provën e parë këtë verë, gjatë së cilës NASA planifikon të monitorojë shëndetin e tyre fizik dhe mendor për të kuptuar më mirë aftësitë njerëzore për periudha kaq të gjata izolimi. Me këto të dhëna, NASA do të kuptojë më mirë “shfrytëzimin e burimeve” në Mars, tha Grace Douglas, hetuesja kryesore e eksperimentit CHAPEA.