Që nga fillimi i vitit ish-presidenti Donald Trump ka mbledhur më shumë se 34 milionë dollarë për drejtimin e tij në Shtëpinë e Bardhë për vitin 2024. Shumë prej donacioneve u mblodhën për të që nga shpallja e akuzave penale kundër tij në Nju Jork në 39 mars.

Raporti i fundit i Trump për mbledhjen e fondeve do të dorëzohet të shtunën në Komisionin Federal të Zgjedhjeve, ku do të tregojë se ai ka mbledhur më shumë se 18.8 milionë dollarë midis llogarisë së tij kryesore të fushatës dhe një llogarie të përbashkët për mbledhjen e fondeve gjatë tre muajve të parë të vitit, tha fushata.

Nga kjo shumë totale për periudhën 1 janar-31 mars, 4 milionë dollarë u mblodhën pasi Trump u padit më 30 mars nga një juri e madhe në Manhattan me akuza në lidhje me një çështje të parave të heshtura që rrjedh nga zgjedhjet e 2016-ës.

Numrat për mbledhjen e fondeve u raportuan fillimisht nga Politico .

Trump filloi të mblidhte para nga lajmet e aktakuzës së tij dhe fushata e tij tha se ai mori 15.4 milionë dollarë që nga shpallja e akuzave dhe afati i fundit për paraqitjen e raportit për mbledhjen e fondeve është të shtunën.

Ish-presidenti, i cili po përballet gjithashtu me disa hetime të tjera penale, është përpjekur të përdorë problemet e tij ligjore për të nxitur mbështetësit, duke pretenduar se të gjitha rastet janë të motivuara politikisht. Ai i ka portretizuar akuzat e Nju Jorkut si “ndërhyrje në zgjedhje”, por gjithashtu sugjeroi se ato mund ta ndihmojnë atë të fitojë mbështetje.