Shtëpia e Bardhë bëri publike një listë anëtarët për Komitetin e Presidentit për Artet dhe Shkencat Humane, një panel artistësh, profesionistësh të muzeut, akademikë dhe filantropistë që shërben si një bord këshillues për Presidentin Joe Biden për çështjet e kulturës.

Grupi do të bashkëkryesohet nga Bruce Cohen, një producent fitues i çmimeve Oscar, dhe megaylli i popit dhe fituesja e çmimit Grammy Lady Gaga, e njohur gjithashtu si Stefani Germanotta. në Shtëpinë e Bardhë.

Të tjerë të përzgjedhur në komitet përfshijnë muzikantin Jon Batiste, i cili performoi në darkën shtetërore të Shtëpisë së Bardhë për nder të presidentit francez Emmanuel Macron në dhjetor, producentja televizive Shonda Rhimes, fituesi i çmimit Grammy Joe Walsh dhe aktorët George Clooney, Jennifer Garner, Troy Kotsur dhe Kerri Uashington.

Kjo ka sjellë edhe reagim prej fansave që përgëzuan artisten në rrjetet sociale për emërimin e saj.

I nisur në vitin 1982 nga Presidenti Ronald Reagan ky komitet i cili punon për të mbështetur programet e artit dhe kulturës në mbarë vendin ka hasur në kritika nga ish-presidenti Donald Trump.