Një ish-deputet ukrainas ka rënë në frontin e luftës. Bëhet fjalë për Oleh Barna, 55 vjeç, i cili ishte bashkuar me Forcat e Armatosura të Ukrainës si vullnetar menjëherë pasi filloi pushtimi rus i vendit më 24 shkurt 2022.

Barna, një aktivist dhe politikan për të drejtat e njeriut, ishte deputet nga viti 2014 deri në vitin 2019.

Forcat ruse kanë nisur një sulm me dron gjatë natës në rajonin Odessa të Ukrainës jugore, duke synuar infrastrukturën e paidentifikuar.

Yuri Kruk shefi i administratës ushtarake të qarkut të Odessa tha se falë punës së mbrojtjes ukrainase, pjesa më e madhe e sulmeve u asgjësuan por fatkeqësisht pati shkatërrime të infrastrukturës publike.

Forcat ruse kanë nisur një sulm me dron gjatë natës në rajonin Odessa të Ukrainës jugore, duke synuar infrastrukturën e paidentifikuar.

Yuri Kruk shefi i administratës ushtarake të qarkut të Odessa tha se falë punës së mbrojtjes ukrainase, pjesa më e madhe e sulmeve u asgjësuan por fatkeqësisht pati shkatërrime të infrastrukturës publike.