Britania e Madhe ka nënshkruar një marrëveshje 1.9 miliardë stërlina (2.4 miliardë dollarë) me Poloninë për të furnizuar kombin e Evropës Lindore me një sistem të mbrojtjes ajrore të projektuar nga Britania.

Rreth 22 bateri polake të mbrojtjes ajrore do të pajisen me raketa modulare të zakonshme anti-ajrore (CAMM) dhe lëshues si pjesë e marrëveshjes.

Sekretari i Mbrojtjes Ben Wallace tha se ‘’marrëveshja ishte marrëveshja më e madhe e eksportit të mbrojtjes së Britanisë me vendin’’.

Sistemi CAMM, i prodhuar nga kompania e raketave MBDA, është projektuar për të përfshirë objektiva të avancuara ajrore deri në 25 km larg.

“Ne kemi luajtur një rol vendimtar në forcimin e mbrojtjes euroatlantike që nga pushtimi barbar i Ukrainës i presidentit rus Vladimir Putin dhe kjo marrëveshje historike midis MB dhe Polonisë është një shembull tjetër se si, së bashku me aleatë, ne jemi të përkushtuar të mbrojmë sigurinë tonë për brezat që do të vijnë’’, deklaroi kryeministri britanik Rishi Sunak.