Policia në Gjermani hapi një hetim pas zbulimit të detajeve të një udhëtimi të mundshëm të presidentit ukrainas Volodymyr Zelenskyy në Berlin, thanë autoritetet, transmeton Anadolu.

Në një deklaratë, policia e Berlinit tha se ata po hetojnë një “tradhti të dyshuar të sekreteve shtetërore” pasi një gazetë lokale publikoi detaje “të një vizite të mundshme nga një president i shtetit” duke cituar një burim të pretenduar policor.

Vizitat e huaja të Zelenskyy janë organizuar në fshehtësi të madhe për shkak të shqetësimeve për sigurinë e tij dhe ato nuk janë shpallur publikisht paraprakisht.

BZ, një tabloid gjerman, raportoi të mërkurën se presidenti ukrainas Zelenskyy do të udhëtojë në Gjermani për një vizitë zyrtare më 13-14 maj.

Lajmi përfshinte shumë detaje rreth programit të Zelenskyyt, si aeroporti që do të ulej avioni i tij të shtunën dhe hoteli ku do të qëndronte gjatë vizitës së planifikuar dyditore.

Lajme thoshte se pas bisedimeve të tij zyrtare në Berlin, Zelenskyy pritet të fluturojë me helikopter në qytetin perëndimor Aachen dhe do të marrë pjesë në një ceremoni për të pranuar Çmimin Ndërkombëtar Charlemagne.