Ju mund të keni dëgjuar se ekspertët rekomandojnë 150 minuta aktivitet të moderuar ose 75 minuta aktivitet energjik çdo javë për të rriturit.

Noti është një mënyrë e shkëlqyer për të punuar me të gjithë trupin dhe sistemin kardiovaskular, dhe vetëm një orë not djeg pothuajse aq kalori sa vrapimi, raporton Healthline.

Siç shpjegojnë ekspertët, ka shumë përfitime nëse filloni të notoni çdo ditë.

Këto përfitime përfshijnë:

 • rritje e ritmit të zemrës
 • tonifikimi i muskujve
 • forcë dhe qëndrueshmëri më të madhe
 • duke reduktuar rrezikun e vdekjes së parakohshme
 • uljen e presionit të gjakut
 • kontrollin e sheqerit në gjak
 • lehtësimin e simptomave të artritit
 • shërim më të shpejtë nga lëndimet
 • reduktimin e dhimbjes
 • humbje peshe
 • cilësi më të mirë të gjumit