Presidenti ukrainas Volodymyr Zelensky thotë se Rusia tashmë është “gati për humbje” dhe Ukraina duhet të bëjë presion mbi forcat e saj çdo ditë.

Në fjalimin e tij të natës, Zelensky tha se trupat e tij duhet të siguroheshin që ta kthenin “ndjesinë e disfatës së Rusisë në arratisjen e tyre, gabimet e tyre, humbjet e tyre”.

“Falënderoj secilin që lufton për të shkatërruar armikun. Unë jam mirënjohës për të gjithë ata që, pavarësisht çdo vështirësi, po ia kthejnë tokën Ukrainës”, shtoi ai.

Udhëheqësi 45-vjeçar i tha gjithashtu vendit të tij se po përgatiteshin më shumë armë dhe se luftëtarët do të kenë “madje më shumë mundësi për të mposhtur agresorin”.