Duhet të sigurojmë 80 deputetë për të ardhmen evropiane të Maqedonisë së Veriut, tha shefi i diplomacisë Bujar Osmani në një intervistë për Sitel. Sipas ministrit, nëse negociatat ndërpriten në nëntor, Shqipëria do të vazhdojë negociatat dhe Maqedonia e Veriut do të hyjë në një fazë serioze dhe ndoshta një dekadë izolimi.

“Një rrugë e re po krijohet në rajon kryesisht për shkak të Ukrainës. Ajo ka marrë statusin e kandidatit në rrugën më të shpejtë të mundshme, ndoshta do të nis negociata, dhe kjo është gjithashtu një çështje e rëndësishme gjeopolitike. Bashkimi Evropian nuk mund të kalojë Ukrainën pa i dhënë një shans Ballkanit Perëndimor. Do të krijohet një rrugë edhe për dialogun Serbi-Kosovë. Ne mund të mos hyjmë në këtë rrugë të shpejtë, për të hyrë në një periudhë si në vitet 2006-2017 në një izolim ndërkombëtar”, thotë Osmani.