Turqia me gjasa të mëdha po shkon drejtë balotazhit, pasi asnjëri prej dy kandidatëve nuk arriti të fitojë mbi 50 për qind. Presidenti turk, Recep Taip Erdogan, ka marrë 49.42 për qind të votave, kur janë numëruar 99.38 për qind.

Ndërkaq rivali i tij, Kemal Kilicdaroglu, ka 44.95 për qind. Dallimi mes tyre është se opozita po fiton në Stamboll, Ankara, Izmir, por edhe në qytete bregdetare. Ndërkaq Erdogan vazhdon ta dominojë Turqinë Qendrore. Më poshtë është harta që tregon qytetet që i ka fituar Erdogani dhe opozita. /Gazeta Express