Ata që duan të mbajnë llogarinë e tyre Gmail do të duhet të identifikohen të paktën një herë në 24 muaj pasi Google ka shpallur një politikë të re për llogaritë joaktive.

Sipas “rregullave të vjetra” nga viti 2020, kur u hoq hapësira e pakufizuar për Google Photos, Google fshiu të dhënat e ruajtura në llogari nëse përdoruesi nuk kishte hyrë për dy vjet, por duke filluar nga ky vit, këto llogari do të fshihen plotësisht.

Rregulli i ri hyn në fuqi në dhjetor të këtij viti, kështu që ata që duan të mbajnë llogarinë e tyre Gmail duhet të identifikohen. Google pretendon se adresat e hequra të Gmail nuk do të jenë më të disponueshme, si për përdoruesit e tyre origjinal ashtu edhe për të tjerët.

Aktiviteti i llogarisë Gmail i referohet leximit ose dërgimit të email-eve, përdorimit të “Diskut të Google”, shikimit të YouTube, shkarkimit të aplikacioneve nga “Dyqani i Google Play”, përdorimit të “Kërko me Google” ose përdorimit të llogarisë për t’u identifikuar në aplikacione ose shërbime të palëve të treta.

Megjithatë, këto aktivitete nuk mbulojnë përdorimet e zakonshme të llogarive të Google, si krijimi i pseudonimeve që dërgojnë email në një adresë kryesore dhe është e paqartë nëse llogari të tilla do të hiqen. Google përmend se mbajtja e një abonimi në diçka si Google One është një mënyrë aktiviteti, por nuk është diçka që e bëni me një llogari alternative.

Kur rregullat e reja të hyjnë në fuqi, kompania do të fillojë të fshijë llogaritë që nuk janë “prekur” fare pas krijimit, si dhe synon të dërgojë më shumë njoftime në adresë dhe një email alternativ në periudhën prej disa muajsh përpara fshirjes përfundimtare. /Telegrafi/