Presidenti i SHBA Joe Biden dhe republikani i lartë Kevin McCarthy i kanë quajtur produktive bisedimet e tyre të fundit mbi tavanin e borxhit, por ende nuk është arritur një marrëveshje.

“Unë besoj se mund të arrijmë një marrëveshje,” u tha gazetarëve kryetari i Dhomës McCarthy.

Ndërsa pranoi fushat e mosmarrëveshjeve, zoti Biden tha se “parazgjedhja është jashtë tryezës”.

“Ne të dy folëm për nevojën për një marrëveshje dypartiake”, tha Presidenti Biden në fillim të takimit, i cili shtoi se ishte optimist se mund të arrihet njëfarë përparimi.

Tavani i borxhit është një kufi shpenzimi i vendosur nga Kongresi i cili përcakton se sa para mund të marrë hua qeveria.

Uashingtoni po përpiqet të arrijë një kompromis buxhetor për rritjen e kufirit të huamarrjes në kohë, për të shmangur një krizë të shkaktuar nga pamundësia e qeverisë amerikane për të shlyer detyrimet e saj financiare.

Dështimi për ta ngritur atë përtej kufirit aktual prej rreth 31.4 trilion dollarë deri në qershor mund të rezultojë në dështimin e SHBA-së për borxhin e saj.

Ky është një moment vendimtar për presidentin demokrat dhe Kryetarin republikan të Dhomës së Përfaqësuesve, vetëm 10 ditë përpara skadimit të afatit për të rritur tavanin e borxhit.