Samsung zbuloi një teknologji të re ekrani që mund ta dërgojë në aftësi të reja biometrike dhe të lidhura me shëndetin për telefonat celularë dhe kompjuterët tabletë të ardhshëm.

Gjigandi i Koresë së Jugut ka zhvilluar një të ashtuquajtur Sensor OLED Display që mund të “lexojë” një gjurmë gishti pavarësisht se cilën pjesë të ekranit prek përdoruesi.

Shumica e telefonave celularë kanë sensorë të gjurmëve të gishtërinjve të vendosur nën ekran si module të veçanta që funksionojnë vetëm në një zonë të vogël specifike, por në rastin e ekranit me sensor OLED, sensori është i integruar në vetë panelin.

Duke qenë se teknologjia “lexon” gjurmët e gishtave në çdo pjesë të ekranit, ajo mund të përdoret për të monitoruar zemrën dhe për të matur presionin e gjakut. Samsung thotë se është edhe më i saktë se pajisjet që vishen aktualisht në dispozicion.

Për të matur presionin e gjakut, është e nevojshme të vendosni dy gishta në ekran, pas së cilës drita OLED reflektohet ndryshe në varësi të tkurrjes dhe relaksimit të enëve të gjakut. Pasi ai informacion të kthehet në panel, sensori e konverton atë në një metrikë të shëndetit.

Samsung prezantoi gjithashtu ekranin Rollable Flex, madhësia e të cilit rritet pesë herë kur “zbërthehet”, si dhe u shfaq koncepti i telefonit celular Flex In & Out i ngjashëm me Galaxy Fold, i cili paloset vertikalisht brenda dhe jashtë. Kjo eliminon nevojën për një ekran të brendshëm, i cili mund të çojë në telefonat me rrotullim më të hollë. /Telegrafi/