Insomniac Game ka njoftuar se vazhdimi i Marvel’s Spider-Man 2 do të lansohet të premten, më 20 tetor ekskluzivisht për konsolat PlayStation 5, dhe seksioni i tretë i ekskluzivitetit duhet të jetë më i miri deri më tani.

Pas reagimeve pozitive për Spider-Man 2018 dhe Spider-Man: Miles Morales 2020, pas tre vitesh, fansat e kësaj video-loje do të kenë mundësinë të shijojnë një vazhdimësi të re të ekskluzivitetit që është bërë vetëm për PlayStation 5 dhe atë me detajet më të voglat.

Spider-Man 2, së bashku me veçoritë e konsolës më të fundit të Sony, do t’u sigurojë lojtarëve një përvojë unike me pamje më të mira vizuale, lëvizje më të shpejtë përmes rrjetit dhe krahëve të rrjetës së merimangës, tingull 3D dhe ndryshim pothuajse të menjëhershëm të personazheve kryesore gjatë lojës.

Siç u njoftua, lojtarët do të mund të përjetojnë Marvel’s New York në rolin e Peter Parker dhe Miles Morales.

“Siç e patë në PlayStation Showcase muajin e kaluar – historia kryesore e lojës do t’ju bëjë të merrni kontrollin e të dy Spider-Mans në pjesë të ndryshme të fushatës. Në botën e hapur, ju do të jeni në gjendje të kaloni mes tyre pothuajse menjëherë ndërsa ju eksploroni Manhattanin, Queens dhe Brooklyn. Të dy Spider-Man kanë histori dhe misione në botë ekskluzive për secilën prej tyre”, tha SIE.

Peter dhe Miles janë protagonistët kryesorë të historisë. Sfondi ikonik i kuq rikthehet, por errësira i rrethon pasi personazhet negative si Venom, Lizard dhe Kraven i kërcënojnë ata dhe qytetin e Marvel-it në New York. Dora e secilit personazh përfaqëson aftësitë e tyre të reja: Peter me simbiotën, Miles me fuqitë e tij bioelektrike Venom të evoluar.

Porositjet paraprake fillojnë më 16 korrik në orën 10 të mëngjesit me orën lokale dhe janë shpallur disa edicione të kësaj ekskluziviteti si Standard, Digital Deluxe, Collector’s Edition. /Telegrafi/