Ramzan Kadyrov, lideri i Çeçenisë, foli pas vendimit të liderit të Wagner-it, Yevgeny Prigozhin, për t’i dhënë fund rebelimit të armatosur.

Kadyrov pretendon se pakënaqësia e Prigozhin për ambiciet e dështuara të punës mund të kishte çuar në gjakderdhje.

Mendova se disa njerëzve mund t’u besohet dhe se ata e duan atdheun e tyre sinqerisht deri në palcë si patriotë të vërtetë, por doli që për shkak të ambicieve dhe përfitimeve personale, pra arrogancës, ata nuk mund të kujdesen për dashurinë dhe dashurinë për vendin – tha Kadyrov. .

Ai deklaron se po përpiqej të qetësonte Prigogine.

I kërkova që të braktisë ambiciet e tij të biznesit dhe të mos i përziejë me çështje me rëndësi kombëtare. Mendova se më dëgjoi, por më rezulton se tërbimi brenda tij po krijohej gjatë gjithë kohës. Zinxhiri i punëve të pasuksesshme shkaktoi një pakënaqësi të rrënjosur dhe afatgjatë të biznesmenit, e cila arriti kulmin, kur autoritetet e Shën Petersburgut nuk e lejuan vajzën e tij të merrte tokën e dëshiruar – pretendon Kadyrov.

Sipas tij, kjo mund të kishte çuar në humbjen e shumë jetëve, të cilat për fat të mirë u shpëtuan.